Tuš internet + tv + telefon

O Tušmobil internetu, IPTV, telefoniji...

Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 15. Nov 2011 22:51

Hm naj vam povem svojo izkušnjo glede tega

Ker so bili moji sosedje kar zadovolni glede začetnih težav sem se odločil tudi jaz za ponudnika Tuš telekom . V prejnji hiši imam internet + telefon in tv preko t2-ja pa sem hotel malo probat ter gledat malo za denarjem da se malo prišpara. Kar se tiče sestavitev pogodbe katero sem sestavil pri Tuiš mobilu v Kranju kapo dol se naprej ne gre tako lepo. Po podpisu pogodbe so je iz Tuša klical da nimajo trenutno modemov na zalogi za tv da lahko razdrejo pogodbo oz da počakam da ko jih dobijo da ga pošljejo pa rečem da bom počakal saj še nisem vseljen v stanovanje. No dobim sporočilo da bom v ponedeljek prekloplen na tuš movil , žal o paketu ne sledu do torka katerega priklopim , žal internet ne dela , potem kličem serviserje , kateri pomagajo pa probavajo kako in kaj pa ne gre nikakor skozi , potem pošljejo novi modem pa še vedno ne dela. Pa zahtevam da mi pošljejo serviserja da preveri če vse dela pa pravijo da je plačliv pa da ga morem pisno zahtevat. No to je že pa višel zdaj. Počas imam tega dovolj in zahtevam da mi serviserja pošljejo na moj dom in pregleda vse skupaj da vidi sam serviser če dela . Kaj naj zdaj še to plačam al kaj ?? No počas mi gre že to nekam tja nekam , da morem internet sam priklopit , saj da plačam 30€ lahko sam kable priključim in pokličem ampak pri drugih operaterjih ni bilo tako nažalost.


Npr pri T2 ja res delam konkurenco in jo gotovo tudi bom raje več plačujem pa dela tako kakor je treba . je prišel poba priklučil , dela , če je kaj narobej pride serviser , preveri pomenja kakšne konektorje zastonj , preveri kable ter vse skupaj . ne vem no še nikoli nisem nič plačal za to , za modem zamenjat nikoli problem , zamejal model in šli. Žal to ne morem reči za Tuša , nažalost je potrebno vsakič nove modeme pošiljat pa probavat najbolje da sem jaz mojster računalništva da probamo zakaj kam gre , no ne vem več . Počasi premišljujem da bi šel nazaj na T2 nažalost ker z takim obnašanjem ne bom nikamor prišel. Po enem tednu še skozi ni interneta , pa tako ne vem več kako in kaj.

Hvala Tuš

Dušan


Za kakšne slovnične napake al kakršnje koli žaljenje se opravičujem


Dušan
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a lithium » 16. Nov 2011 08:18

Ja, T-2 je eden redkih, ko jih starejše tete kličejo, da ne dela TV, pa jim nazadnje baterije v daljincu menjajo brezplačno :)

Pri TT je opcija lastni priklop ali plačljiv serviserjev priklop. Če je že prej na priključku deloval drug operater, veš da je vse OK s parico, torej boš zadevo uredil sam. Če pa še ni bil prej priključen internet (ali celo telefon) je lahko težava s parico...

Ampak ti praviš, da ti je T-2 že delal na istem priključku. Drži?
Slika
Administrator neuradnega foruma -- admin@forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 1842
Pridružen: 17. Apr 2007 15:49
Kraj: Celje
Prejete zahvale: 43
Tušmobil paket: Brezmejnih200
Telefon: Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 16. Nov 2011 13:02

T2 imam v drugem stanovanju , tukaj je net na novo postavljen , do zdaj je bil samo navaden telefon
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a delboy » 16. Nov 2011 13:42

Zadeva je takšna, kakor jo je lithium opisal, lahko priklopiš sam, zelo enostaven priklop z navodili ter 24 urni pomoči na 080 600 600 ali pa ti pride tehnik ter izvede priklop ob proti doplačilu.

Ne pozabi, da prekinitev od T-2 te košta, ne glede na vezavo, medtem ko pri TT ne plačaš, torej nekateri imajo vstopne stroške in še to po želji drugi iztopne :biggrin:

Torej, če se vrnemo nazaj na tvoj primer; modem prevzemaš sam, brez stroškov, dostavijo ti brezplačno na hišno št., pravtako brezplačno vračaš nazaj, preko pošte.

V kolikor si zamenjal cca. 2-3 modema že in napaka ostaja, seveda pride tehnik na teren, da odpravi napako, brezplačno. V kolikor je napaka uporabnika, torej da je internet do modema, od modema naprej do računalnika pa ne, nosi strošek stranka, ker ona sama skrbi za svoj računalnik, kakor mi je znano je pri Telemachu podobna zadeva, če je njihova napaka, je za tebe prihod tehnika brezplačen, če pa se ugotovi, da je tvoja, da nisi pravilno kabel vstavil, kljub pomoči, si si napačno nastavil nastavitve na TV, itn., ti bodo računali.


Sedaj pa, če je tebi odveč, da priklopiš sam te tri kable in nato plačuješ storitev po zgolj 30€ na mesec je to nekaj drugega :diploma:


Sicer pa kaj so ti svetovali, ko si poklical na 080 600 600 :?:

Če kaj ne znaš, slučajno nastviti ali pa potrebuješ pomoč, lahko komot tudi nas tukaj na forumu, kaj povprašaš, morda ti lahko pomagamo :thumbs:


Lp.
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1365
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14
Tušmobil paket: Brezmejnih1000

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 16. Nov 2011 21:19

Hm zadeva je zdaj tak

kar se tiče telefonskega kabla do bajte in znotrej imam direkt se pravi brez štukanja in tako naprej , v stavovanju imam vtičnico rj11 potem preko navadnega kabla na rj45 kateri je v modemu , če gledamo je tisti jr11 6 polni konektor , srednja fva se pravi 3 in 4 sta parice , drugega kabla ni
na modemu je rj45 priklop , se pravi 8 pinski , tam sta parice 4 in 5 . Se pravi da tukaj ne bi smelo biti nič narobej in je vse uredu tako rekoč , saj ima sosed prav tako isto narejeni pa ni problema , bom pa šel jutri prav v letehniko da mi naredijo prav ustrezni adapter za to pa bomo vidl. Glede modema pa je tako , tiste lučke za adsl2 mi pri povezovanju hitro utripata potem ko je kao povezan pa nehata in stalno gorita se pravi da je povezan. Tako je že od vsega začetka delal in ne gre nakomor naprej. Pri tušu oz v centru se nikakor ne morejo niti sami povezat na moj obstoječi modem , prav tako se jaz ne morem povezat na internet , zamenjan že en modem in ne vem kolikokrat obljubljeno da so tehniki zrihtal pa da zdaj bi mogl delat pa ne dela.

Je pa tak da kakor vem da telekom slovenije malo zajebava , pri sosedu so se prav tako zajebaval en teden , pa sta bila serviserja od telekoma in od tuša tam , po 4 obiskih so šele zrihtali net , nakoncu je bil odgovor da so v centrali nekaj spremenil.

Sam zdaj ne vem sploh več kaj je prov kaj je narobej . je pa fora pri tem da ko greš v nastavitve za router je tam pri van1 link status disconeted pa brez ip-ja pa tako naprej

Kaj pravite
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a spiderkb » 16. Nov 2011 21:28

dules napisal/-a:Hm zadeva je zdaj tak

kar se tiče telefonskega kabla do bajte in znotrej imam direkt se pravi brez štukanja in tako naprej , v stavovanju imam vtičnico rj11 potem preko navadnega kabla na rj45 kateri je v modemu , če gledamo je tisti jr11 6 polni konektor , srednja fva se pravi 3 in 4 sta parice , drugega kabla ni
na modemu je rj45 priklop , se pravi 8 pinski , tam sta parice 4 in 5 . Se pravi da tukaj ne bi smelo biti nič narobej in je vse uredu tako rekoč , saj ima sosed prav tako isto narejeni pa ni problema , bom pa šel jutri prav v letehniko da mi naredijo prav ustrezni adapter za to pa bomo vidl. Glede modema pa je tako , tiste lučke za adsl2 mi pri povezovanju hitro utripata potem ko je kao povezan pa nehata in stalno gorita se pravi da je povezan. Tako je že od vsega začetka delal in ne gre nakomor naprej. Pri tušu oz v centru se nikakor ne morejo niti sami povezat na moj obstoječi modem , prav tako se jaz ne morem povezat na internet , zamenjan že en modem in ne vem kolikokrat obljubljeno da so tehniki zrihtal pa da zdaj bi mogl delat pa ne dela.

Je pa tak da kakor vem da telekom slovenije malo zajebava , pri sosedu so se prav tako zajebaval en teden , pa sta bila serviserja od telekoma in od tuša tam , po 4 obiskih so šele zrihtali net , nakoncu je bil odgovor da so v centrali nekaj spremenil.

Sam zdaj ne vem sploh več kaj je prov kaj je narobej . je pa fora pri tem da ko greš v nastavitve za router je tam pri van1 link status disconeted pa brez ip-ja pa tako naprej

Kaj pravite


To bi čisto verjel, da malo TS nagaja. Jaz sem že imel dva takšna primera.
Ko sem šel iz SiOL na Amis, sem imel nekaj časa probleme z povezavo in še potem ko sem šel iz Amis na TM sem pa imel probleme z TVjem. Obakrat je bil problem na centrali od TS sem na koncu zvedel. So mi pa skoz trdili, če vzamem njihovo. da bo vse delovalo brez problemov. Ti kar vztrajaj še, dokler ti ne porihtajo vsega kot mora biti.
spiderkb
Znanec
Znanec
 
Prispevkov: 201
Pridružen: 06. Jan 2008 21:13
Prejete zahvale: 2
Tušmobil paket: FREE20
Telefon: HTC One

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a lithium » 17. Nov 2011 07:32

ADSL2 lučka ti sveti in ne utripa? Po kolikem času začne svetiti? Ker potem se modem sinhronizira...
A imaš na PCju slučajno nastavljen statični IP?
Slika
Administrator neuradnega foruma -- admin@forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 1842
Pridružen: 17. Apr 2007 15:49
Kraj: Celje
Prejete zahvale: 43
Tušmobil paket: Brezmejnih200
Telefon: Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 17. Nov 2011 08:31

modem se mi sinhronizira , ne vem pol minute mi utripa poj pa neha in gori lučka

kar se pa tiče ip-ja pa nisem nič spreminjal ker mi računalnik pri drugi bajti dela normalno
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a lithium » 17. Nov 2011 08:34

Preveri, če imaš vpisan statični IP in nastavi na dhcp.
Pri drugi bajti lahko dela, če imaš vpisan pravilni statični IP za omrežje tam, ne bo pa delalo tukaj v drugem omrežju.
Slika
Administrator neuradnega foruma -- admin@forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 1842
Pridružen: 17. Apr 2007 15:49
Kraj: Celje
Prejete zahvale: 43
Tušmobil paket: Brezmejnih200
Telefon: Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 17. Nov 2011 09:28

kar se tiče ip-jev je tak da kar se tega tiče je gotovo to že vse v samem modemu vpisan saj v original navodilih od modema se to tam nastavlja , pri tem pa ni - je predelan softwere , če morem pa kaj to nastavit pa povejte kaj morem vpisat da probam ker pri vseh papirjih ni bilo nič zraven od tega
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a lithium » 17. Nov 2011 09:48

Ti samo na PCju preveri, če imaš tcp/ip nastavitve tako:
tcpip.png
tcpip.png (36.14 KiB) Videno 5396 krat
Slika
Administrator neuradnega foruma -- admin@forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 1842
Pridružen: 17. Apr 2007 15:49
Kraj: Celje
Prejete zahvale: 43
Tušmobil paket: Brezmejnih200
Telefon: Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 17. Nov 2011 10:14

ja vse je nastavljeno tako
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a Ktr1sk » 19. Nov 2011 08:35

No zanimivo, mene pa so včeraj 18.11.2011 priklopili oz. datum sem imel 17.11.2011 in prvi dan ni nič delalo, čeprav je ADLS2+ lučka gorela, ampak sem prvi dan klical da ne dela in so napako javili in potem je drug dan že delalo in takoj testiram hitrost in sprva je bilo samo 5mega, potem pa se konekta na 8mega in kličem pa pravijo, da več ne gre, da prej je bilo priklopljeno na drugačni opremi, zato je dosegalo 10Mbps, ampak da ni bilo takrat stabilno in da je zdaj to bolj stabilno (pa sem imel kar nekaj let T2 in ni nikoli ven metalo), tako da je "počasnejši internet", samo sem iskal po nastavitvah routerja (VIGOR 2700VG)in nisem našel, da bi lahko kaj spremnijal koliko porabe bo % za tv, koliko za telefon...kar je nekdo na forumu slo-tech napisal, da se lahko spremenijo te nastavitve..

Aja drugače pa so pravtako tudi mene prej klicali pred priklopom, da nimajo modemov za TV in če vzamem zaenkrat samo za internet in telefon....

p.s No zdaj morem pa potrkat, da je začel delat z 10Mbits, (brez TV, ker ga še nimam),
kot prvo sem večkrat klical na tehnično pomoč, ampak na koncu sem tudi ugotovil, da je kriv tudi kabel!
Računalnik in modem se imel povezan z utp kablom, ki ima kovinske konektorje na koncu in so bile motnje!
Slika
in potem sem sam naredil kabel s plastičnimi konektorji in do zdaj morem potrkat da je vredu :)
Zadnjič spremenil Ktr1sk, dne 27. Nov 2011 08:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Ktr1sk
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 23. Okt 2011 11:48
Prejete zahvale: 0
Tušmobil paket: FREE20
Telefon: HTC 7 PRO
Dodatni paketi: Tuštrojček do 10 Mbit/s
Znesek računa: 30

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a Ktr1sk » 19. Nov 2011 09:02

Kako je pri vas, imate v routerju nastavitev levo v stolpcu
Internet Access
Slika
in
Slika
no jaz sem iskal in vidim da določeni imajo, jaz pa nimam teh nastavitev...
Ktr1sk
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 23. Okt 2011 11:48
Prejete zahvale: 0
Tušmobil paket: FREE20
Telefon: HTC 7 PRO
Dodatni paketi: Tuštrojček do 10 Mbit/s
Znesek računa: 30

Re: Tuš internet + tv + telefon

OdgovorNapisal/-a dules » 19. Nov 2011 14:35

jaz internet acces sploh nimam ker je to predelan program od tuša
dules
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 16. Okt 2011 08:42
Prejete zahvale: 0

Naslednja

Vrni se na Tuš Telekom

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost