[Neuradni Telemach forum]

[Forum070.net - neuradni forum uporabnikov Telemacha]

HD Ready

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom in Tušmobilom

HD Ready

OdgovorNapisal/-a delboy » 04. Sep 2010 23:31

Kupujem nov TV, ogrel sem se za eno novo plazmo, podpira več ali manj vse, kar potrebujem, cena glede na vse ostalo je zelo OK, vendar ne podpira FULL HD-ja, ampak samo HD Ready. Rajši bi videl, da podpira tudi FULL HD, vendar ga ne :nevem: , cena se mi bistveno spremeni za skoraj 50% dražje, če si zberem drugo s podobnimi lastnostmi.

Razlika v teoriji mi je jasna, vendar me konkretno zanima še vaše mnenje, ali je drastična razlika pri gledanju z HD Ready v primerjavi s FULL varijanto, če kdo ve morda iz prakse?

Mal sem si pogledal naokoli in nisem ravno ugotovil neke bistvene razlike, kakšne so kaj vaše izkušnje :biggrin: ?

Thx v naprej.

Lp.
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a SvetIdej » 05. Sep 2010 08:22

HD ready televizorji zmanjšajo HD sliko, ki jo dobi prek antene/kabla - recimo na 720 x 576 točk . Full HD pa jo prikaže tako kot je (jo ne pomanjša) - prikaže v popolni ločljivosti - 1920 x 1080 točk.

Ne vem pa v kolikšnih pikslih trenutno oddajajo HD TV programe in jih bodo vnaprej. Ni nujno da oddajajo v 1920x1080.

Koliko pa imaš diagonalo zaslona?
Slika
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 08:55
Prejete zahvale: 54
Telefon: Nexus 5

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a Deky_ » 05. Sep 2010 08:58

Kolk pa je cena Plazme? in kolk je velikost enkrana?
Deky_
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2216
Pridružen: 14. Avg 2007 07:57
Prejete zahvale: 53
Telefon: Galaxy A5 2017

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a delboy » 05. Sep 2010 17:29

Deky_ napisal/-a:Kolk pa je cena Plazme? in kolk je velikost enkrana?



Velikost plazme je 107 cm, cena plazme je povsod okrog 650 € kolikor sem gledal za izbrani model, jaz jo trenutno dobim za cca 100€ nižjo ceno.

Izbrani model je:
http://www.plasma-lcd-crt.com/tvs/manufacturers/pos/lg_42pj650


Če ima kdo boljši predlog, se priporočam :biggrin: , cena skratka nesme presegati 600€, ajde morda tudi 650, če je dejansko kolikor tok OK, za več trenutno nimam.

Lp.
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a SvetIdej » 05. Sep 2010 18:09

Plazma ima lepšo sliko kot LCD. Pa tudi se mi zdi da za 107 diagonalo je kul.

jaz recimo doma imamo 119 cm diagonalo LCD. Pa je slika super v standardni ločljivosti (no če je dobr posnet) :biggrin:
Slika
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 08:55
Prejete zahvale: 54
Telefon: Nexus 5

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a Deky_ » 05. Sep 2010 18:21

Jst pa mam doma 81cm LCD TV..in je slika odlična tut sam HD programi ker je tv Full HD.. :thumbs:

http://www.mimovrste.com/artikel/135017 ... lg-32ld550

Zame je čist ok 81 cm.. ;-) V prihodnosti pa si bom nabavil tut 107cm ali več.. :biggrin: :greensmart:
Deky_
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2216
Pridružen: 14. Avg 2007 07:57
Prejete zahvale: 53
Telefon: Galaxy A5 2017

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a delboy » 05. Sep 2010 20:16

LCD tudi ni slaba varijanta, vendar mi je na plazmi vsekakor boljša slika, mehkejša za gledanje :biggrin: .

Definitivno bi zmagala kakšna plazma od Panasonica, vendar cena je za mene preveč visoka. Zato sem pa poizkal kompromis, vendar na račun samo HD ready, in ne vem kolikšna bi bila razlika v gledanju Blueray diskov med HD Ready in FULL opcijo :nevem: .


Lp.
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a SvetIdej » 05. Sep 2010 20:36

po mojem ni tako velike razlike. Pojdi v trgovino in prosi ce lahko predvajajo en hd program na hd ready in na enem ko je hd full.

Od tebe odvisno koliko te moti da gledalcev na tribuni pri fuzbal tekmi ne vidis njihov kristalni obraz :)
Slika
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 08:55
Prejete zahvale: 54
Telefon: Nexus 5

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a lithium » 05. Sep 2010 20:57

Problem plazme je, da požre ogromno štroma ;)

Drugače pa HD ready ne podpira tako visoke resolucije, kot full HD. In razlika na velike zaslonu je očitna, le full HD (1080p) posnetek moraš primerjati.

Mogoče še tole:
http://www.sony.si/article/id/1207064677991
Administrator neuradnega foruma -- admin@forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 2183
Pridružen: 17. Apr 2007 15:49
Kraj: Celje
Prejete zahvale: 63
Telemach paket: PremiumEU
Telefon: iPhone6
Dodatni paketi: TV+NET+TEL

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a delboy » 05. Sep 2010 23:15

DreamDesign napisal/-a:po mojem ni tako velike razlike. Pojdi v trgovino in prosi ce lahko predvajajo en hd program na hd ready in na enem ko je hd full.

Od tebe odvisno koliko te moti da gledalcev na tribuni pri fuzbal tekmi ne vidis njihov kristalni obraz :)



Bil sem zadnjič in prevelika gužva je bila, da bi se lahko v miru pogovoril z svetovalcem, tako da bom šel še enkrat v dopoldanskem času, ko morda ne bo toliko strank :biggrin: .

Lp.
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a delboy » 05. Sep 2010 23:26

lithium napisal/-a:Problem plazme je, da požre ogromno štroma ;)

Drugače pa HD ready ne podpira tako visoke resolucije, kot full HD. In razlika na velike zaslonu je očitna, le full HD (1080p) posnetek moraš primerjati.

Mogoče še tole:
http://www.sony.si/article/id/1207064677991



Niti ne žre več toliko, med pregledovanjem po štacunah sem opazil, da imajo zraven TV-jev merilce porabe, dejansko pa so mi tud preračunali in sicer LCD konstanto, naj bo to dan ali večer, enako porablja, zaradi svetilnosti, medtem ko plazma manj porabi zvečer kot pa podnevi, saj si svetlobo sama nekako uravnava in ko pogledaš povprečje pride nekako manj oz. vse odvisno kdaj največkrat gledaš TV, jaz recimo zvečer.

Tisti, ki imte optiko ali vam ponudnik HD programe predvaja v FULL verziji ali HD ready? Ker mislim, da skoraj vsi predvajajo v slabši različici.
Za Tušmobil sem slišal, da testira svoje programe v FULL verziji ne vem pa, kakšni bodo pri strankah, če bodo.

Torej edino za kasneje se malo bojim, kako bo, ne bi si pa rad sedaj na vsake dve leti kupoval nov TV, zaradi normalne slike, trenutno pa ni za boljše :ne: .

Lp.
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a lithium » 06. Sep 2010 06:32

Edino full HD predvajanje pri ponudnikih sem videl lani na MOS pri T-2. Slika: stoj pa glej :P

Drugače pa vsi oddajajo samo HD ready.

V Full HD uživaš s kakšnim blu-ray diskom, pa tudi na torrentih se marsikaj najde :P
Administrator neuradnega foruma -- admin@forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 2183
Pridružen: 17. Apr 2007 15:49
Kraj: Celje
Prejete zahvale: 63
Telemach paket: PremiumEU
Telefon: iPhone6
Dodatni paketi: TV+NET+TEL

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a Deky_ » 06. Sep 2010 10:07

delboy napisal/-a:
lithium napisal/-a:Problem plazme je, da požre ogromno štroma ;)

Drugače pa HD ready ne podpira tako visoke resolucije, kot full HD. In razlika na velike zaslonu je očitna, le full HD (1080p) posnetek moraš primerjati.

Mogoče še tole:
http://www.sony.si/article/id/1207064677991



Niti ne žre več toliko, med pregledovanjem po štacunah sem opazil, da imajo zraven TV-jev merilce porabe, dejansko pa so mi tud preračunali in sicer LCD konstanto, naj bo to dan ali večer, enako porablja, zaradi svetilnosti, medtem ko plazma manj porabi zvečer kot pa podnevi, saj si svetlobo sama nekako uravnava in ko pogledaš povprečje pride nekako manj oz. vse odvisno kdaj največkrat gledaš TV, jaz recimo zvečer.

Tisti, ki imte optiko ali vam ponudnik HD programe predvaja v FULL verziji ali HD ready? Ker mislim, da skoraj vsi predvajajo v slabši različici.
Za Tušmobil sem slišal, da testira svoje programe v FULL verziji ne vem pa, kakšni bodo pri strankah, če bodo.

Torej edino za kasneje se malo bojim, kako bo, ne bi si pa rad sedaj na vsake dve leti kupoval nov TV, zaradi normalne slike, trenutno pa ni za boljše :ne: .

Lp.



Jst ta LCD tv ki mam ma pametni senzor ki uravnava svetlobo enkrana na podlagi okolice če je soba bolj temna se ekran bolj osvetli in če je soba bolj svetla pa obratno...Temu se reče ( Smart Energy Saving ) ki varčuje tut s energijo... :biggrin: :thumbs: Tko da tut sami LCD TV ne porabijo velik energije če maš to vklopljeno.. :thumbs:

Jst sem mel priložnost par dni gledat Eurosport HD na optiki od siola in lahko rečem odlična slika... :thumbs: :biggrin:
Deky_
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2216
Pridružen: 14. Avg 2007 07:57
Prejete zahvale: 53
Telefon: Galaxy A5 2017

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a delboy » 06. Sep 2010 11:44

Deky_ napisal/-a:
....Jst sem mel priložnost par dni gledat Eurosport HD na optiki od siola in lahko rečem odlična slika...


Je bilo to v FULL verziji ali zgolj Ready
Uporabniški avatar
delboy
Stari maček
Stari maček
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 19:06
Prejete zahvale: 14

Re: HD Ready

OdgovorNapisal/-a Deky_ » 06. Sep 2010 11:45

Kolk vem v Full HD je blo..
Deky_
Specialec
Specialec
 
Prispevkov: 2216
Pridružen: 14. Avg 2007 07:57
Prejete zahvale: 53
Telefon: Galaxy A5 2017

Naslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron